به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
در مصرف نمک به عنوان یک افزودنی روزانه دقت کنید
مهندس مریم فاخرنیا از استفاده روزانه نمک به عنوان یک افزودنی در رژیم غذایی تمامی افراد خبر داد و گفت که در مصرف آن احتیاط کنید.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مهندس مریم فاخرنیا رئیس اداره صدور پروانه های بهداشتی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: نمک به عنوان یک افزودنی در رژیم روزانه تمامی افراد مورد استفاده قرار می گیرد این ماده نقش های متعدد در مواد غذایی دارد از جمله ایجاد طعم و مزه و نگهداری ، مقدار مناسب نمک در عملکرد طبیعی بدن لازم و ضروری است از طرف دیگر با افزایش مقدار نمک در رژیم غذایی روزانه مقدار سدیم نیز افزایش یافته در نتیجه میزان فشار خون نیز بالا می رود.
مهندس فاخرنیا در ادامه افزود: یکی از عوارض مهم مصرف بالای نمک بالا رفتن میزان فشار خون است که سبب بروز بیماری های قلبی و عروقی می گردد متاسفانه یکی از شایع ترین عوامل مرگ و میر در کشور است.
از آنجایی که یکی از وظایف سازمان غذا و دارو و اداره فرآورده های خوراکی ،آشامیدنی و بهداشتی، حفظ ایمنی و نظارت بر تولید مواد غذایی ایمن است در این راستا در طول سال های اخیر برنامه کاهش میزان نمک در مواد غذایی در برنامه کاری این اداره قرار گرفت و برنامه ریزی های متعددی از نظر اجرایی در جهت کاهش نمک موجود در مواد غذایی فرآوری شده صورت پذیرفت.
لازم است به این نکته اشاره کرد که نمک در فرمولاسیون مواد غذایی برای ایجاد طعم و نگهدارندگی موثر بوده و کاهش آن تا جایی امکان پذیر است چرا که در غیر این صورت سلامت و کیفیت محصول تحت تاثیر قرار می گیرد لذا اقدامات سازمان غذا و دارو در جهت کاهش به سمت حداقل های استاندارد بوده است به طوری که ماهیت مواد غذایی از نظر طعم و بافت و رنگ دستخوش تغییرات نامناسب نشود.
فاخرنیا افزود: با توجه به الویت های وزارت بهداشت در این راستا موضوع کاهش مقدار نمک در صدور تمامی پروانه های بهداشتی لحاظ شدیکی دیگر از اقدامات انجام شده در جهت کنترل مصرف نمک و افزایش آگاهی در طول سال های اخیر الزام واحدهای تولیدی به درج نشانگر رنگی روی محصول بوده تا مصرف کننده با آگاهی اقدام به خرید و مصرف نماید و بتواند انتخاب صحیح و آگاهانه ای داشته باشند.
این مقام مسئول در پایان تصریح نمود: لازم به تاکید است که استفاده بیش از اندازه مواد غذایی حاوی نمک مخصوصا فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس ،چیپس و پفک و استفاده از نمک در سفره می تواند میزان نمک ورودی به بدن را افزایش داده و سبب بروز بیماری های قلبی و عروقی و مشکلات گردد.
نظر دهید